Състезание по ориентиране в с.Труд

Четвъртък – 29.08.2019г. – от 17ч. пред кметството

За първи път с.Труд ще има честта да бъде домакин на демонстрационно състезание по ориентиране.

С настоящето събитие полагаме основите на бъдещ клуб по ориентиране в с.Труд.

Здравето на децата е гаранция за тяхното  бъдеще и развитие.

Кметът на с.Труд Красимир Минков, Председателят на фондация „Евроразвитие 2007“ Кристина Върбанова и Председателят на Спортен Клуб по Ориентиране „Пловдив“ Валентин Владимиров направиха възможно представянето на този олимпийски спорт достъпен за децата на с.Труд

Състезанието е част от Лятната Академия за децата на с.Труд. Запишете детето си за състезанието като коментирате във facebook: Кметство с.Труд, напишете името на детето.Нужна ни е ориентировъчна бройка с цел подготвяне на броя карти за състезанието. От СКО „Пловдив“ картографираха парка около кметството специално за състезанието.

Подготовка на децата – за работа с карта, основни знаци, ориентиране с компас и всичко за ориентирането ще се проведе преди самото състезание.

Ориентирането е спорт, в който състезателят самостоятелно, с помощта на карта и компас, за възможно най-кратко време преминава през контролни точки, отбелязани на картата и маркирани на местността. Съвкупността от тези контролни точки представлява състезателен маршрут, който подлага на проверка както способностите на състезателя да се ориентира, така и неговите физически възможности.

Каним всички жители на с.Труд – да подкрепим и окуражим състезателите!orientirane

Posted in news, projects.