Най-вълнуващото приключение за вашите деца– „Школа ПИТАГОР”

                                                                              ШКОЛА ПИТАГОР

 

Най-вълнуващото приключение за вашите деца– „Школа ПИТАГОР”

„Децата ви ще се запознаят с Другото лице на Алгебрата – универсалният език на Земята; Геометрията – универсалният език на Вселената и  Добродетелите като основен фундамент на Човека“- това сподели Кристина Върбанова, основател на школата.

Какво е „Школа ПИТАГОР“?

„Школа ПИТАГОР“ е авторска програма, развиваща добродетелите, даваща познания за значението на числата, геометрията, музиката и космологията. Природата е устроена на математически принципи и числовите съотношения са основа и инструмент за опознаване на порядъка в Природата.

Какво ви накара да създадете тази програма?

На света са нужни личности, изградени с добродетели. От всякъде получаваме информация, че днешните деца се раждат много умни и да така е, но това, което им липсва спрямо старите поколения е нравсвената система, приучаването им към добротелта от малки. Записваме децата си в различни школи, курсове, академии, които ще им дадат нужните знания за добър старт в живота, в една тясна и конкретна област. Основното според мен на което трябва да ги научим е да виждат света като система от много елементи, които са взаимосвързани и взаимозависещи едно от друго и от цялото. Важно е да развием мислене, чрез което децата да се научат да виждат цялата картина, както във взаимоотношенията, така и във училищният процес, а по нататък и в работата им. Целта на „Школа ПИТАГОР“ е  детето да придобие желание да развива добродетелите в себе си и да достигне до осъзнаване на взаимосвързаността на всичко в света му. Умът не е достатъчен, трябва и да си добър човек.

В нашата школа не създаваме победители, учим децата какво е да си добър човек.Добродетелите и знанието сформират добрият Човек.

Кога е основана вашата Школа?

Вече 1 година показваме на децата другото лице на математиката, това, което не учат нито в училище, нито някъде другаде. Учениците ни разбират значението на тази наука и тя им става любима. Обучението се провежда чрез специално адаптирани учебници, помагала  и  игри. По думи на родителите, чиито деца са завършили Школа Питагор, има промяна в отношението на децата към околните, станали са по-трудолюбиви, по-търпеливи, обикнали са математиката.

Какво ще научат децата в „Школа ПИТАГОР“?

Основни точки в програмата на обучението са:

 • Какво е в основата на математиката. Как тя е свързана с всичко около нас – природата, съвършенните числа, значенията на числата сами по себе си, древните числа на маите, китай, египет. Съответствие на числата с човешките добродетели.
 • Какво представлява геометрията – съвършени геометрични тела – тетраедър, куб, октаедър, икосаедър. (чертаем с пергел и сглобяваме геометрични тела)
 • Как се проявяват числата в музиката. Музиката и небесните тела.
 • Числата и небесните тела. Космология
 • Как добродетелите са свързани с числата

Резултати:

 • Дълбоко разбиране и припознаване на човешките добродетели
 • Развива мисленето, включително пространствено, критическо, аналитично и абстрактно
 • По време на обучението детето развива основните компоненти на креативността: плавност и гъвкавост на мисълта, оригиналност и любознателност
 • В резултат на занятията се повишават уменията за екипна работа, способност за общуване, презентационни умения, което води до повишаване на увереността на детето
 • Осъзнатост
 • Системно мислене

Продължителност:

 • 10 занятия по 1,30ч.( 2 учебни часа по 45 мин.)
 • Веднъж седмично

За кои възрасти е подходяща Школата?

От 9 до 18г.

Школата на Питагор в древността е била най-богатата на знания система, която някога човешкият ум би могъл да създаде с цел усъвършенстване на човешкият род. Школата е призовавала към човешко усъвършенстване, добродетелта била в основата на препо3даване и чрез навика се затвърждавала по най-силен начин.

Ако желаете и вашето дете да посети „Школа Питагор“, свържете се с нас

Академия КИТ , тел.0893872851

Facebook: Академия КИТ

Posted in news.