Европейският ден на предприемача

„ Интерекспоцентър“ бе домакин на тазгодишния форум, чиято цел бе да събере на едно място представители на бизнеса и академичните среди. Така бе отбелязан европейският ден на предприемача.
Организаторите събраха на едно място представители на бизнеса и академичните среди, представиха нови възможности пред младите предприемачи, както и представиха актуалните политики на Европейската комисия.
Това което ни впечатли и за което искаме да разкажем е „ Th13teen Arts и творческите индустрии“.
Българският победител в националния конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии Th13teen Arts – Рени Попчева с проекта Embrioo.com, спечели специалната награда Soft Layer Catalyst StartUp Program (an IBM Company) на финала на Световната купа по творчески индустрии Creative Business Cup 2013, който се проведе в периода 18-20 ноември в датската столица Копенхаген.
Creative Business Cup е международен конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии, който се провежда за втора поредна година от Центърът по културна икономика на Кралство Дания и датското Министерство на бизнеса и растежа.
В Creative Business Cup 2013 се включиха над 40 страни от целия свят. България е сред шестимата призьори, които журито отличи и награди.
Embrioo.com е българският представител в конкурса. На 13 юли тази година компанията спечели конкурса Th13teen Arts – националният етап от Световната купа по творчески индустрии, който се организира от Министерство на икономиката и енергетиката, в подкрепа на предприемачите от творческите индустрии.
Embrioo.com представлява иновативна онлайн платформа, която обвързва хора с идеи от целия свят и има потенциала да превръща идеята в успешен бизнес продукт.
Наградата бе връчена на Рени Попчева, основател на Embrioo.com, лично от Негово кралско височество принца на Кралство Дания Йоаким, в присъствието на министъра на науката, иновациите и висшето образование на Дания Мортен Йостергаард.
Ако ви звучи интересно повече информация може да получите тук: https://www.facebook.com/Th13teenArts
„ Ако вашата идея не звучи първоначално абсурдно, то тя няма шанс“ – Анщаин

Posted in news.