Проект на фондация „Евроразвитие 2007“ е номиниран за Проект на Годината 2015.

Проект на Годината

2015

На неправителствена организация в социалната мрежа

 

Тази година в конкурса Проект на Годината бяха номинирани 42 разнообразни проекта от цялата страна, между които е проекта на форндация „Евроразвитие 2007“ – „Обичам моето село и  се грижа за него“. Церемонията Проект на годината се провежда всяка пролет от 2005 година насам от Фондация Лале. Конкурсът беше обявен за единадесети пореден път в края на декември 2015 г. Той е провокиран от множеството добри проекти, реализирани в България всяка година. Всеки един от тях е дело на отговорни професионалисти и мотивирани хора, вложили много от себе си за успешното му изпълнение.

Номиниран проект :“Обичам моето село и се грижа за него“ на фондация „Евроразвитие 2007“

Цел: Да популяризира и да даде пример за активно гражданство в действие в малките населени места. Днес в България има 172 села, които са напълно обезлюдени, а повече от 1000 са с население между 10-50 души. Фондация „Евроразвитие 2007“ цели да даде пример как активността на местната общност може да подобри средата, в която живее. Проблемите, които проектът решава, са свързани с активното гражданство в малките населени места. Целевата група е цялата общност, живееща е избраното малко населено място (село).

 

Номинирал: Гергана Павлова, Екуинокс Партнърс ООД, партньор на организацията.

Пожелание: „Да продължавате да бъдете това, което сте – с целия заряд, устрем и вяра в Доброто у хората. Светът има нужда от вас!

Такива, каквито сте безкористни, безусловно даващи, добронамерени и отдадени на развитието на другите и Цялото. Благодарим ви, че ви има и че сътворявате чудеса! И да продължавате, все едно с магическа пръчица, да претворявате света с много обич и благодарност!”

 

Номинирал: Силвия Иванова, Фондация „Благодарност“, партньор на организацията.

Пожелание: „От сърце им желая много години ползотворна работа и реализация на още много подобни прекрасни проекти”.

 

Фондация „Евроразвитие 2007“ благодари за номинацията!

 

Както всяка година представените проекти ще бъдат оценени по резултатите; устойчивост  на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места. Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури в състав Виолина Маринова, Председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК; Никола Добрев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД; Н. Пр.  Аник Ван Калстър, Посланик на Кралство Белгия в България; Севда Шишманова, Програмен Директор на Българска Национална Телевизия, Манол Пейков, издател, Издателска къща Жанет 45  и Мирослав Боршош, Изпълнителен директор на Националния дворец на културата.

Разгледайте пълния списък на номинираните проектиLALE_CHAPKUNOV_2.

Наградите,  специално изработени от проф. Георги Чапкънов, по традиция ще бъдат обявени и връчени на публична церемония в последната седмица на март 2016 година.

Церемония Проект на Годината 2015 се организира с медийното партньорство на Българска национална телевизия, вестник Капитал, Капитал дейли, Информационният портал на НПО в България и с подкрепата на Националния дворец на културата.

 

Posted in news, recent.