„ВЕЛИКДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА“

„ВЕЛИКДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА“

отваря врата
на 24. 04. 2016 г.
от 14,00 – 16,00 ч.
в ресторант „БАГРИ“, гр. София, ул.Добруджа № 10
Входът е свободен за всички малчугани над 7 години и родители,
които искат да боядисват яйца с естествени материали
и да майсторят украса за празника.

Ораганизаторите : ”БАЛКАНИЯ – БАЛКАНСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА” и

ФОНДАЦИЯ “ ЕВРОРАЗВИТИЕ  2007″80150  Благодарят за подкрепата на РЕСТОРАНТ „БАГРИ ! Ресторантът ще организира боядисването на яйца с естествени материали (като обелки от лук, червено зеле и т.н.). Ще направи и традиционна българска закуска.

”БАЛКАНИЯ – Балканска Асоциация за устойчив туризъм и култура” е основана с цел:
• Развитие и утвърждаване на духовните ценности, гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката, технологиите и физическата култура;
• Развитие на сътрудничество, обмяна на опит и добри практики в сферата на устойчивия туризъм, устойчивото териториално развитие и културата между български юридически и физически лица и подобни такива от Държави на Балканският полуостров или извън него;
• Популяризация на туризма, материалната и нематериална култура на България и Балканските туристически дестинации на международно ниво;
• Подобряване на имиджа да Балканския полуостров като единен туристически регион на международно ниво;
• Други обществено полезни дейности, не забранени със закон, извън изброените в предходните точки.

ФОНДАЦИЯ “ ЕВРОРАЗВИТИЕ 2007 ″ е регистрирана през 2007г. като неправителствена организация с нестопанска цел. Мисията на фондацията е : Да подкрепя, насърчава и допринася за доброто в хората. Нека покажем, че всеки може да е брилянтен, великолепен, талантлив и забележителен! Основен приоритет в дейността на фондацията са проекти и инициативи, които допринасят за положителна промяна на взаимоотношенията и начина на живот в съвременното общество. Стремим се с проектите, които правим, да допринасяме за културното, емоционално и духовно израстване на съвременния човек.

РЕСТОРАНТ „БАГРИ“ е новооткрит ресторант, характерен със сезонната си кухня, приготвяна от чиста храна. Екипът контактува лично със семейни ферми в цялата страна и подбира най-качествените продукти за менюто си с 99% български произход от малки производители.

Здравейте, скъпи гости!
Идеята за Багри се роди съвсем естествено с необходимостта от качествена храна, отгледана от малки производители и в подходящ момент на годината. Отделяме огромно внимание на подбирането на продуктите, като се свързваме с фермери от цялата страна, които имат специално отношение към отглеждането на храната, и се стараем да ви показваме пътя й от „семка до чиния”.
В нашия семеен ресторант ще се насладите на истинския вкус на храната, част от която си произвеждаме ние в близост до природния парк „Персин“. В БАГРИ ще опитате единствено висококачестени продукти – сирене, направено изцяло от натурално мляко, месо от пасищно отгледани животни и екологични зеленчуци и плодове. Придържаме се към устойчиви практики като съкращаване на пътя, който храната изминава до чинията, минимализиране на разхищението й и стимулиране на местното производство.
Четейки тези редове, вие ставате част от една кауза и допринасяте за развитието на устойчивото хранене в България
Огромно удоволствие за нас е да Ви направим част от това изживяване и да Ви поканим да опитате от авторските ястия на главния ни готвач Георги Димитров и екипа му!

Posted in news, projects, recent.