Едногодишно обучение по плъсти – безплатно за децата на с.Труд

 

В библиотеката при Народно Читалище „Светлина – 1929г.” с. Труд стартира благотворителна инициатива .Ателие за плъсти „Приказки за доброто”, ръководител Кристина Върбанова, с подкрепата на фондация „Евроразвитие 2007“ . В ателието са включени ученици от училище „ Св. св. Кирил и Методи”, с. Труд.
Младите плъстари за една учебна година ще се запознаят и усвоят всички техники за плъстене и ще участват в национални конкурси за приложни изкуства.
Докато творят и усвояват техниките за работа с вълна, учениците ще разказват приказки за доброто, което те самите са сторили или видели някой да направи, защото доброто в нас и около нас и сплотеността ни е това, което ни изгражда като цялостни личности. То е това, което ни обединява като народ, учи ни да живеем в единение и стои в основата на нашите изконни български ценности. Трудът и добротворчеството ни правят общност.
Изделията, които ще изработят децата ще се продават, а събраните средства ще подпомагат дейността на Читалище „Светлина” с. Труд.

Целта ни е да сплъстяваме радостта с умението, знанието с труда и мисълта, и работата в насока общността.

Евроразвитие насърчава и подкрепя творчеството!22769751_1433291766768035_7826068903673425685_o

 

Posted in news, past, projects, recent.